Ferrari зарадвахва милионите си почитатели по цял с официалната премиера на новия си суперавтомобил, който се казва 488GTB. Впечатляващият модел на компанията е разработен като наследник на бързия Ferrari 458 Italia, но е по-мощен от своя предшественик и работи с турбодвигател от последно поколение на италианския бранд. Италианският производител също така уточни, че 488GTB може да ускори от 0 до 100 км..ч., за едва 3 секунди, а също от 0 до 200 км./ч. за 8.3 секунди, коментира Wired.

 

Новият суперавтомобил предлага 3.9-литров V8 турбодвигател, който достига максимална мощност от  невероятните 660 конски сили. Ferrari 488GTB е оборудван още с осемстепенна скоростна кутия с двоен съединител, която е базирана на технологията Variable Torque Маnagement. Максималната скорост на модела е 334 км./ч., като той се възползва и от предимствата на иновативната система Side Slip Control 2 на компанията.

 

Благодарение на нея Ferrari 488GTB гарантира максимална стабилност на пътя дори и при по-сложни маневри с висока скорост, подобрява се ускорението в завоите и се контролират активните амортисьори. Посетителите на предстоящото автомобилно изложение в Женева, което ще се проведе през следващия месец ще имат възможността първи да видят как изглежда новият модел на Ferrari. Все още не знаем каква ще е цената на 488GTB на европейския пазар, но можем да очакваме да е от порядъка на €200 хил.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: