Intel се очаква да реализират официално премиерата на първите процесори Skylake на изложението Gamescom, което ще се проведе в Германия на 5 август. Докато очакваме с нетърпение това да се случи разбираме интересни детайли за производителността, която ще ни предостави новата архитектура на компанията. Данните са поредното доказателство, че устройствата със Skylake чипове ще са не само по-бързи, но също така ще консумират и много по-малко енергия, предаде BGR.

 

Оказва се, че новата архитектура ще се отличава с 10-20% по-висока скорост на работа, от своите предшественици, като също така има и с 41% по-бърза графика. Другото сериозно предимство на Skylake е свързано с факта, че ще гарантира на лаптопите и компютрите до 30% по-дълъг живот на батерията. По този начин потребителите могат да очакват до 1.4 часа повече време за работа с новите си устройства, които работят с Intel Skylake.

 

Припомняме ви, че Intel ще представят 18 процесора Skylake за лаптопи до октомври и много скоро ще видим първите реални продукти с тях на пазара. Архитектурата е създадена с усъвършенствана 14-нанометрова технология на компанията и също така ще е подходяща и за гейминг. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да можем сами да изпробваме колко бързи за новото поколение процесори на Intel.

 

Вижте какво означават буквите в имената на процесорите Intel