Aнализатори от Glassdoor публикуваха официално тазгодишните си резултати в своята престижна класация за най-харесваните сред служителите лидери на технологични компании. Данните са доста интересни и разкриват как персонала на най-големите брандове в сектора възприема своите бизнес ръководители. Любопитното е, че ще забележите липсата на имена като Джеф Безос и Мариса Майер, които са главни изпълнителни директори съответно на Amazon и Yahoo.

 

Марк Зукърбърг, който през миналата година успя да достигне одобрение от внушителните 99% сега трябва да се примири с третата позиция, показва изследването на Glassdoor. Ето и кои са онези лидери на компании, които се радват на най-голямата подкрепа на своя персонал с начина, по който ръководят брандовете, съобщава Mashable:

 

1. Джеф Уейнър, LinkedIn

Шефът на компанията получава невероятно позитивни оценки за работата и отношението си дори и след служители, които вече са продължили кариерата си на друго място. Уейнър е част от нея в последни шест години и е постигнал доста успехи, за да превърне LinkedIn в платформата, която я познаваме днес. През цялото време той е поддържал тясна връзка със своя персонал и това е ключовия фактор, който провокира одобрението му, което в случая достига до безпрецедентните 100%.

 

2. Пол Якобс, Qualcomm

Трябва да отбележим, че в момента той вече не е начело на компанията, тъй като скоро напусна поста си в поза на Стив Моленкопф, които мнозина спрягаха за един от кандидатите за нов шеф на Microsoft. Въпреки това докладът е базиран на данни, които съвпадат с управлението на Якобс, който получава оценка от 95% сред служителите на Qualcomm. Именно това го нарежда на второ място, с което изпреварва някои от най-емблематичните лидери в индустрията.

 

3. Марк Зукърбърг, Facebook

Основателят и шеф на най-голямата социална мрежа в интернет успя да реализира резултат от 99% през миналата година, но сега тази стойност е спаднала до 93%. Компанията инвестира в много интересни проекти, които да променят изцяло бъдещето ни и именно те провокират най-голям интерес сред персонала на Facebook. Зукърбърг продължава да е една от най-популярните и влиятелни личности в световен мащаб и това едва ли ще се промени скоро.

 

4. Лари Пейдж, Google

Eдни от най-големите иновации в последните години определено са свързани с Google, тъй като това е компанията, която днес заедно с Apple вероятно има най-голямо внимание в ежедневието ни. Лари Пейдж продължава плътно да следва агресивната стратегия, която позволява на интернет гиганта агресивно да разширява присъствието си във все повече пазарни ниши. Google разполага с огромна работна сила по цял свят, но оценката на всички тях за работата на нейния шеф е доста позитивна и е 93%.

 

5. Тим Кук, Apple

Въпреки множеството негативни оценка за работата му, Тим Кук продължава да доказва по-категоричен начин начин, че има качествата и знае много добре как да ръководи компанията от ранга на Apple. Откакто той пое ръководството нейните продажби и приходи продължават да бъдат толкова стабилни и високи, както винаги сме свикнали да виждаме. Много служители остават често изненадани, когато видят Тим Кук да обядва в кафетерията на Apple с целия останал персонал на компанията, което допринася за резултата му от 92%.

 

6. Джон Донахю, eBay

Вероятно не знаете, но преобладаващата част от персонала на търговския гигант го определят като „умен, искрен и целенасочен“. Донахю е президент и главен изпълнителен директор на компанията още от 2008г. получава позитивни похвали от 92% от служителите. През последните години eBay се превърна в една от най-посещаваните и популярни страници в уеб пространството и той има най-важната роля за този процес.