Дългоочакваният ъпдейт за платформата Android Wear вече е факт, тъй като Google започнаха да актуализирате смарт часовниците с нея на пазара. Едно от ключовите подобрения е включването на поддръжка за Wi-Fi, но той се отличава и с още няколко интересни функции. Първият модел с Android Wear, който ще може да се възползва от предимствата му е LG G Watch Urbane, като ъпдейта ще е достъпен за всички устройства в следващите няколко седмици, предаде Gsmarena.

 

Платформата вече позволява приложенията да бъдат постоянно активни на дисплея, като това е възможност, която тепърва разработчиците ще започнат да използват в повече заглавия. Собствениците на смарт часовници с с нея вече могат да скролват между своите нотификации само с едно движение на китката си, което е доста полезно. Необходимо е само да докоснете дисплея, за да можете да стартирате отделните приложения, както и да виждате списъка с контакти.

 

Ако сте фенове на емотиконите вероятно е добре да знаете, че ъпдейта позволява сами да нарисувате емоджи, а Android Wear автоматично ще го разпознае и ще го прати до човека, който искате. Включването на поддръжка за Wi-Fi пък означава, че можете да свързвате часовниците със смартфоните си, дори ако те са извън обсега на Bluetooth. В заключение ще отбележим, че това е най-големият ъпдейт на Android Wear досега, който се появява малко преди да стартират продажбите на Apple Watch на пазара.