Часовниците с калкулатор станаха известни през 70-те години на миналия век, но едва наскоро  тези джаджи стигнаха до точката на развитие, в която могат да се нарекат „интелигентни“. А сега след появата на Apple Watch, смарт часовниците вече не са аксесоар само за технологични маниаци.

 

Ако искате да научите повече за еволюцията на смарт часовниците вижте тук. От стартиране на приложения до показване на уведомления и наблюдение на сърдечната честота, най-новото поколение смарт часовници прави много повече от това просто да показва времето.

 

Но на кой модел да се спрем? От PC Mag са съставили списък с най-търсените модели смарт часовници. Ако вече сте готови да имате подобно устройство, можете да го разгледате и да  направете своя избор.

 

1. Pebble Steel

Pebble Steel е стилен смарт часовник с качествена изработка. Тялото на Pebble Steel е метално, както и всичките му бутони, а дисплеят е 1,26 инчов EPD  с резолюция от 144 х 168 пиксела и е защитен от Gorilla Glass. В комплекта ще откриете две каишки. Едната е от естествена кожа с черен цвят, а другата – метална.

 

-__-1_400_11

 

2. Motorola Moto 360

Moto 360 работи с новата Android Wear платформа на Google и може да се свърже чрез Bluetooth с всяко устройство с версия на Android 4.3 и по-нова. Дисплеят е  1,5 инчов с резолюция 320 х 290 пиксела. Смарт часовникът е водоустойчив за 30 минути на дълбочина до 1 метър. Moto 360 има 4 GB вградено пространство за съхранение и 320 mAh батерия, която би трябвало да издържа цял ден.

 

-__-2_400_12

 

3. Samsung Gear Fit

Великолепният Samsung Gear Fit е едновременно фитнес тракер и смарт часовник. Това е основният аксесоар за най-новите Samsung устройства. Samsung Gear Fit Ви позволява лесно да управлявате основните функции, като да отказвате повиквания със съобщение, да отговаряте бързо на съобщения и да управлявате аларми. Устройството е снабдено с датчик за отчитане на пулса и може да ви дава съвети в реално време, за да ви мотивира да постигнете своите фитнес цели.

 

-__-3_400_16

 

4. Samsung Gear Live

Samsung Gear Live е базиран на Android Wear и има 1,63-инчов Super AMOLED екран  с резолюция от 320 х 320 пиксела, сензор за измерване на пулс и дълъг живот на батерията. Смарт часовникът е устойчив на вода и прах.

 

-__-4_400_12

 

5. Sony SmartWatch 2

Смарт часовникът може да се похвали със стилен и красив дизайн. Sony SmartWatch 2 има 1,6-инчов Transflective LCD дисплей с резолюция 220 х 176 пиксела. Устройството има алуминиев корпус и алуминиев бутон за включване, изключване и за събуждане на часовника. Предлагат се няколко версии на каишките за различните вкусове на всеки. 

 

-__-5_400_11