Teхнологиите за 3D принтиране придобиват невероятна популярност и привличат вниманието на все повече компании в сектора. Китайският бранд WinSun Decoration Design Engineering Company проведе интересен експеримент, който има за цел да улесни навлизането на тази иновация в ежедневието ни. Причината е, че негови представители успяха да отпечатат не една, а цели 10 къщи за период от едва 24 часа, което е доста впечатляващо постижение.

 

От BusinessInsider ни информират, че за целта те са използвали предимно рециклирани материали, като всяка една от тях е струвала около €3500. Самият принтер, който е използван за реализирането на този прект е с дължина от над 150 метра при височина от 6 метра и широчина, достигаща до 10 метра. Всяка една от къщите, които са произведени с тази уникална технология е проектирана в продължение на години.

 

Къщите имат застроена площ от 200 квадратни метра, а ниската им производстена цена определено е едно от предимствата им. Още по-интересното е, че всички материали, с които са създадени са безредни за околната среда, което е все по-важен фактор в съвременния глобализиран свят. Шефът на компанията, Ма Ихе сподели, че е много доволен от постижението, а също, че частите за принтера са поръчани в чужбина, но са сглоблени във фабрика в Китай.