Samsung е най-големият производител на смартфони с Android в индустрията, а Google е компанията, разработваща най-популярната мобилна платформа. Сътрудничеството между тях е доста интересно и на моменти изглежда неизбежно, но новия им проект определено е доста интересен. Оказва се, че Google са сключили любопитно партньорство с корейския гигант, което да подобри значително начина, по който работят популярните услуги на компанията, предаде TechRadar.

 

Причината е, че компанията получава правото да използва уникални 3D V-NAND флаш модули на Samsung в своите огромни центрове за данни по цял свят. Въпросните компоненти се отличават не само с бърза скорост на работа, но също така ѝ позволяват значително да се намалят размерите на устройствата. Според официалните данни на Samsung иновативната технология позволява да се разположат до 32 отделни слоя на SSD дискове.

 

По този начин те заемат същото пространство както 2D NAND модулите, но предлагат очевидни предимства като висока производителност и ниска консумация на енергия. Използването на подобни иновации ще позволи на Google да оптимизира допълнително работата на огромната си мрежа от сървъри, които обработват информацията от популярните ѝ услуги. Samsung не е единствената компания, която експериментира с подобна технология, тъй като SanDisk, Toshiba и Intel вече планират да имат все по-силно присъствие в тази пазарна ниша, но засега доминира този сегмент.