Съвременните смартфони от висок клас предлагат впечатляващи дисплеи с Full HD резолюция, невероятна плътност и високи зрителни ъгли. Характеристика, която е една от основните причини за невероятната им популярност сред потребителите, но и за един от най-големите им недостатъци, а именно живота на батерията. По този начин краткият живот се превръща в цената, която трябва да платим, за да се забавляваме максимално с мултимедийно съдържание на Full HD дисплеите на смартфоните си.

 

Компанията Japan Display иска да промени тази ситуация с последното си поколение уникални панели с технологията Low-Temperature Power Consumption (LTPS). Най-интересната им характеристика е, че те са с големина от 10,1 инча и поддържат 4K резолюция от 3840х2160 пиксела. В същото време те гарантират плътност на пикселите от впечатляващите 438ppi, което е значително повече от 365ppi на предшествениците им.

 

Още по-интересното е, че според Japan Display предимствата на технологията им позволява 4K дисплеите да консумират енергия, колкото другите модели с 2560х1600 резолюция, които вече са достъпни на пазара. Компанията планира да я използва при таблетите, но със сигурност можем да очакваме тя да представи и нов LTPS дисплей за все по-популярните смартфони. Ако Japan Display намерят начин да намаляват максимално цената на новите си панели то определено те могат да се превърнат в иновация, с огромно влияние върху цялата индустрия.