Най-големият проблем на съвременните 3D принтери е бавната скорост на работа, а също и твърде високата цена, на която се продават тези иновативни устройства. Въпреки напредъка на технологиите на някои от моделите, които можем да купим на пазара днес им е необходим цял ден, за да отпечатат обект с големината на топка за баскетбол. Ако пък искате да принтирате по-малки неща, като например кубче на Рубик ще трябва да се въоръжите с търпение от поне няколко часа, информира 3dprint.

 

Toмас Суарез е името на 15-годишно момче, които има за цел да отстрани този недостатък на 3D принтерите със своята компания CarrotCorp. Устройството, което под негово ръководство се разработва ще е десет пъти по-бързо от всички конкурентни продукти на пазара. Суарез вече официално е подал молба за патентоване на собствена технология, която се надява да превърне тази цел в реалност.

 

Любопитното е, че неговия принтер ще бъде достатъчно евтин, за да е достъпен за обикновените потребители, което е другото му сериозно предимство. При всички положения можем да кажем, че ако Суарез успее да представи 3D модел, който наистина е толкова бърз това определено може да промени цялата индустрия. Все още нямаме данни кога можем да очакваме премиерата на въпросното устройство, но със сигурност ще продължим с интерес да следим как се развива този проект.