Всеки един от нас трябва да се погрижи да защити максимално своите акаунти в интернет с по-сложни пароли, които включват малки и големи букви, комбинирани и с цифри. Само така можем да си гарантираме сигурността на личните данни съхранявани в тях, тъй като хакерите постоянно подобряват възможностите на инструментите, които използват, за да ги компрометират. Компанията Passage стартира нов проект със същото име, който има за цел да добави още едно ниво на сигурност към акаунтите ни, предаде SlashGear.

 

Идеята им е да заместят изцяло класическите пароли с изображения, които потребителите показват директно на камерата на своите устройства. Passage е комбинация от две английски думи: „Password” и „Image”, и позволява да посетите даден уеб сайт, като въведете своя имейл адрес. Вместо да въведете кода си за достъп, обаче вие ще можете сами да изберете снимка от своята колекция и да я поставите пред камерата.

 

Предвидена е и опция да добавите и второ изображение в случай, че първия кадър не е достъпен или не носите файла със себе си. По този начин също, както може да използвате различни пароли за всеки един уеб сайт, Passage е разработен, за да гарантира по много по-ефективен начин сигурността на информацията ви. Услугата в момента работи само с уеб сайтове, но скоро се очаква да бъдат представени и мобилни приложения за Android OS и iOS.