Google са една от най-големите и влиятелни компании в технологичната индустрия, тъй като през годините показаха, че знаят как да се адаптират към бързо променящите се условия в този изключително конкурентен сегмент. Интернет гигантът ще реорганизира своята управленска структура, за да подобри още повече позициите си в него, разбираме от най-новите данни на Re/Code. Оказва се, че шефът на компанията, Лари Пейдж e решил да повери контрола над ключови бизнеси на Google, за които досега отговаряше лично  на Сундар Пичай.

 

Припомняме ви, че в момента той ръководи Chrome, Android OS и Google Apps подразделенията на технологичния гигант, които регистрират все по-сериозни приходи. За в бъдеще Сундар Пичай ще управлява още Research, Search, Google+, Commerce and Ads и Infrastructure дивизиите на компанията. Бизнес директорите на всяко едно от тях ще отговорят директно на Сундар Пичай вместо да се отчитат на Лари Пейдж, както досега.

 

Единственото друго ключово подразделение на Google, което няма да бъде под неговия контрол е видео платформата YouTube, която ще продължи да се ръководи от Сюзън Войчички. Сундар Пичай се присъедини към компанията преди десет години и първоначално отговаряше единствено за Chrome бизнеса,  но през 2012г. оглави Google Apps, а през миналата година се превърна и в шеф на Android OS.

 

Промяната в ръководната структура на Google ще превърне Пичай в най-важния човек в технологичния гигант след Лари Пейдж, който ще продължи да ръководи Nest, Calico, Google X, Corporate Development, Legal и Finance and Business дивизиите на компанията и Сергей Брин. Ще е интересно да проследим как той ще се справи с всички тези допълнителни задължения, които несъмнено ще засилят влиянието му в ръководната структура на Google.