Браузърът Google Chrome продължава да набира невероятна популярност сред потребителите в глобален мащаб. Интернет гигантът постоянно следи как се развиват най-големите му конкуренти в тази ниша и респективно добавя нови функции с него, които да направят сърфирането в интернет в още по-забавна задача. Google сега разкриха детайли за последното подобрение в мобилната версия на Chrome за платформата Android, предаде Gsmarena.

 

Oпцията досега бе достъпна само за разработчиците и се нуждаеше от въвеждане на допълнителни команди като “chrome:flags”, за да можем да работим с нея. Компанията, обаче вече премахна това ограничение и тя е на разположение за всички нас и предоставя сходна с функционалност с Readеr режима в Safari на Apple. Въпросната функция е в състояние да екстрактва базов текст и свързаните с него изображения от уеб сайтовете.

 

По този начин информацията е не само видима за потребителите, но също така не отвлича вниманието им с допълнителни данни като реклами, например. Ако използвате десктоп версията на браузъра е необходимо да инсталирате плъгин с името DOM Distiller, за да можете да работите с нея. Ще е интересно да видим дали собствениците на смартфони и таблети с Android ще проявят интерес към тази атрактивна функционалност на Google Chrome.