Много популярни услуги в интернет вече ни предлагат възможността да използваме и откриваме интересни GIF файлове в огромните им колекции. Анимираните изображения са чудесен да изразите емоцията или настроението си по много по-интересен начин от стандартните снимки. Популярната онлайн услуга Tumblr сега най-накрая обърна сериозно внимание на популярността на GIF файловете сред потребителите, предаде Engadget.

 

Причината е, че платформата вече ни позволява да използваме вградена търсачка, която е създадена, за да открива именно анимирани снимки в нея. Другото подобрение е свързано с включването на нов + бутон, с който само с един клик ще ни позволи да качваме GIF файлове в профилите си. Tumblr са разработили и система за нотификации, която ще ви информира, когато друг потребител използва в своя акаунт изображение, което се притежава от нас.

 

Новият GIF бутон е сигурна гаранция, че потребителите ще споделят по-интересно и интерактивно съдържание в своите профили в платформата. Тumblr също така разполагат с една от най-богатите бази данни за подобни файлове, което означава, че едва ли ще имате проблеми с откриването на анимацията, която искате. Предстои да видим дали тази функционалност ще позволи на платформата да се превърне в по-популярен избор за потребителите.