Ако единствената промяна, която сте направили на началния екран на вашия iPhone или Android телефон е да смените тапета и да пренаредите няколко икони, много жалко. Това е само една нищожно малка част от възможностите, които ви се предлагат и е тъжно, че не се възползвате от тях.

 

Ако искате промяна или просто искате да улесните работата си и да намирате бързо и лесно информацията, която ви е нужна, вижте съветите на PC World. От медията разкриват 5 начина, по които може да промените началния екран на смартфона си, които със сигурност ще са ви от полза.

 

1. Създаване на папки за вашите приложения

Раздразнени ли сте от бъркотията, която цари на началния ви екран? Оправете тогава тази каша! Разбира се, можете да се опитате да пренаредите иконите, но най-добрият начин за създаване на ред в този случай е като създадете папки. Можете да създавате папки, за да разделяте вашите приложения в различни категории. Така вашия начален екран ще е не само подреден, но по-лесно ще намирате това, което ви трябва.

 

Процесът на създаване на папки е един и същ както за Android телефоните, така и за iPhone-ите: просто плъзнете иконата на едно приложение върху друга. След като това е направено, можете да плъзнете повече приложения в папката или да натиснете и задържите, за да редактирате името ѝ.

 

2. Добавяне и премахване на икони

Знаете, че на началния екран в долната част на вашето Android или iOS устройство има малки икони. Когато обаче за първи път пускате устройството си то не ви пита иконите на кои приложения да сложи там. Вие обаче може лесно да ги смените, пренаредите или направо премахнете от там. Просто докоснете една от иконите, задръжте и я плъзнете на място, което искате тя да стои.

 

3. Добавяне на уеб страница

Имате ли любим сайт, който посещавате ежедневно? Няма нужда да се ровите в отметките на вашия мобилен браузър, за да го намерите. По-добре, просто добавете пряк път до мястото на началния екран на вашето устройство. За Android телефони или таблети, трябва да стартирате уеб браузъра Chrome, да посетите сайта, който искате да отбележите, да докоснете бутона с три точки, а след това да изберете „Добави към началния екран“. За Phone или iPad стартирайте браузъра Safari, посетете сайта, който искате да отбележите, натиснете бутона „Share“, след това натиснете бутона „Добави към началния екран“.

 

4. Добавяне на любим контакт

Лесно може да добавите пряк път за контакт директно към началния екран на вашето Android устройство. Тази възможност не е налична за iPhone. Намерете контакта чрез полето за търсене на Google, отворете картата за контакта, докоснете бутона с три точки, който е в ъгъла на екрана, след което докоснете „Place on Home Screen“. След като направите това просто натиснете иконата за контакт от началния екран, след което докоснете номера, за да се обадите или за да изпратите съобщение. Можете също така да натиснете бутона за имейл, за да изпратите имейл съобщение, или да натиснете бутона на картата, за да локализирате контакта в Google Maps.

 

5. Инсталиране на нов Android Launcher

Понякога искаме да направим голяма промяна с началния екран на устройството си. Това не е проблем ако имаме Android джаджа. С инсталирането на нов Android стартер на вашия телефон, можете да промените целия вид и усещане на началния му екран. Популярният Nova Launcher предлага десетки опции за персонализиране за вашия начален екран. Yahoo Aviate launcher пък ще ви предоставя точната информация в точното време например; музикални приложения, когато шофирате, новини и метеорологични приложения сутринта и приложения за производителността, докато сте на работа. Друга добра възможност е Smart Launcher 2, който ще организира вашите често използвани приложения в елегантен вид на началния екран. А ако искате вашето Android устройство да прилича на iPhone, трябва да му инсталирате iOS 8 Launcher HD. В Play Store ще откриете десетки други лаунчери.