Със сигурност ви се случва от време на време паметта ви да ви изневерява и да забравяте важни задачи които е трябвало да свършите. За добро или лошо, едно от предимствана на това да имаме смартфон е, че не е нужно да разчитаме на мозъка ни да помни всичко. Дори не е нужно да теглим някакви шантави апликации за да ни помагат с това, защото смартфонът ни има няколко вградени функции които можем да използваме за да ни напомня важните ни задачи.

 

1. Да правим снимки

Това е един иключително лесен и може би очевиден метод да запаметяваме неща на телефона си. Просто вадим камерата си и щрак! После можем да погледнем и да видим какво е пишело в писмото, продуктите които ни трябват за някоя рецепта, и всякакви неща които би ни трябвало да имаме под ръка за по-късно. Ако използваме и DropBox, Google Drive и тн. можем лесно да имаме достъп до снимките ни на всички устройства.

 

2. Да си настроим аларми

Съвсем малко повече усилия трябва да положим за да си сложим аларма. Това е метод който можем да използваме на всеки телефон независимо дали е смартфон или не. Като в повечето случаи дори няма нужда да слагаме текст, тъй като когато алармата звънне най-вероятно ще се сетите за какво е, а в случай, че не се, то тогава винаги можем да си сложим пояснение. Специално за Android, можем да използваме услигите на Google , като кажем на телефона си с гласова команда да сложи аларма за някакъв час.

 

3. Запишете си бележка

Друг подход е да използвате вашето устройство като тефтерче. Може да изтеглите Google Keep, или просто да използвате Notes апликацията която е дошла с телефона ви да си записвате някои важни неща. Това, че всичко е електронно е изкючително удобно защото е по-организирано и не е необходимо да изхвърляте стари бележки например, нито пък ще ви свърши паметта на телефона, така че можете да запазвате колкото бележки искате.

 

4. Пишете имейли на себе си

Драснете един имейл на себе си, и ако редовно си проверявате имейла няма да го изпуснете или забравите. Хората са използвали този подход много преди смартфоните, но сега имейлите са по-достъпни от всякога, така че е много ефективен метод.

 

5. Да си изтеглим Pocket или Instapaper

Много често се случва докато седите пред компютъра да си кажете, че искате да прочетете тази статия или новина, но нямате време в момента и искате да си я оставите за по-късно. Да ги сложим в любими в браузъра си не е най-ефективния метод, защото има по-лесни начини. Създавате си Pocket или Instapaper акаунт и можете да се върнете към тях когато си поискате. Тези апликации дори могат да реформатират страницата, така че да махнат всякакви реклами и банери и да ви оставят само текста, който да четете без да се разсейвате.

 

Надяваме се, че поне един от тези прости методи ще ви помогне да организирате деня си по-добре. Тези подходи далеч не са единствените начини, като в Google Play има безброй апликации които също могат да ви помагат с организацията ви. Ако вие използвате някои друг интересен метод ще се радваме да чуем за него в коментарите!