Непрестаният достъп до интернет, който ни предлагат съвременните мобилни устройства ни налага да бъдем много внимателни, за да предпазим личните си данни и мултимедийното съдържание, което съхраняваме в тях. Популярността на смартфоните и таблетите е основната причина те да се превърнат в основна цел на хакерите по цял свят. OneOne е името на ново мобилно приложение, което предлага интересно решение на този проблем, коментира TheNextWeb.

 

Създателите му твърдят, че заглавието позволява спокойто да си комуникирате с приятелите си, без да се притеснявате, че текстовите ви съобщения могат да бъдат проследени. След като потребителите инсталират OneOne те няма да видят класическия Log-In прозорец, а седем канала с номера от 1-7, като всеки един от тях може да се използва за свърване с различен човек. Само с едно кликване разполагате с опцията да промените името му, а след това да поканите даден познат с имейл или директен линк да се включи в тази чат стая.

 

Любопитна подробност е, че съобщенията в OneOne автоматично се изтриват след 24 часа, но можете да премахнете всеки канал винаги, когато искате, което ще изтрие всички данни съхранявани между двата смартфона и таблета, които си комуникират. На този етап приложениeто може да предпазва единствено текст, но за в бъдеще се очаква да бъде оптимизирано също за изображения, клипове и други документи. Ако искате да се възползвате от предимствата му е добре да знаете, че то вече е достъпно за Android OS и iOS.