Мercedes Benz се превърнаха в поредния голям автомобилен производител, който демонстрира възможностите на най-новия си концептуален модел на изложението Auto Show 2014 в Пекин, Китай. Германският концерн показа футуристичният прототип Concept Couple SUV привлича внимание с модерния си дизайн, екстремните пропорции и невероятното си спортно излъчване.

 

Именно комбинацията между тези три фактора и философията на Mercedes-Benz го превръщат в автомобил, който се отличава от всичките си конкуренти. Concept Coupe SUV работи с мощен 3-литров V6 двигател, който е допълнен и от 9-степенна автоматична скоростна кутия от ново поколение. Концептуалният модел осигурява 333 конски сили и е оборудван с 22-цолови гуми и е създаден, за да съчетае по най-добър начин предимствата на Coupe и SUV автомобилите.

 

Визията и стойката на пътя са най-интересните белези на Concept Coupe SUV, тъй като предлага разширени арки на калниците и повдигнати рамене и внушителна ширина от два метра. В същото време моделът е един от най-ниските във клас, което допринася за динамичния му вид, кото е характерен за класическото спортно купе. Mercedes-Benz засега остават мълчаливи относно плановете си да стартират масовото производство на Concept Coupe SUV.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: