Семейство Крей, което обитава град Алберта в Канада намери най-атрактивното приложение на QR кодовете, благодарение, на което сега привлича вниманието ни към себе си. В действителност тяхното постижение директно им отреди място в книгата за рекордите на Гинес. Причината е, че те успяват да създадат най-големият QR код в света в собствената си ферма, информира theverge.

 

Данните показват, че неговата големина достига до впечатляващите 29 хил. квадратни метра и вече е получил необходимия сертификат от Гинес за уникалния рекорд. Интересното около семейството е, че те се занимават с изграждането на лабиринти в царевичните си ниви в продължение на 13 години. Впоследствие посетителите могат да платят определена такса и да се опитат да намерят сами изхода навън от атрактивния пъзел.

 

Любопитна подробност е, че огромният QR код, който семейство Крей създават функционира нормално и пренасочва към уеб сайтовете, проектирани да популяризират лабиринтите. За да го докажат те прелитат с хеликоптер над него и го сканират със своя смартфон. Предстои да видим колко време ще отнеме на някой друг ентусиаст, за да създаде QR код с големина повече от 29 хил. квадратни метра.