Батерията е един от малкото проблеми на съвременните функционални мобилни устройства, тъй като твърде често не осигурява достатъчно дълго време за работа с едно зареждане. Компанията Nomad намери интересно решение, което обаче е на разположени само за устройствата на Apple. Джаджата им се казва ChargeKey и лесно може да се прикрепя към връзката ни с ключове, което я прави максимално лесна за носене, предаде BusinessInsider.

 

Тя е оборудвана със стандартен USB порт от едната страна, както и с Lightning изход от другата и може да се свързва с абсолютно всяко устройство като компютър, лаптоп или таблет. По този начин винаги можете да зареждате своя iPhone, когато пътувате и да не се притеснявате за живота на батерията му. В голяма степен решението на Nomad е изключително просто, но също така доста полезно и удобно, а комбинацията между тях е най-голямото предимство на джаджата.

 

Компактните размери и факта, че може лесно да се закача за връзката ни с ключове също са доста интересни и отличават ChargeKey от другите конкурентни продукти на пазара. Джаджата е съвместима със смартфоните iPhone 5, 5C и 5S, a също и с всички таблети на компанията, които имат Lightning конектори. В момента тя може да се поръча директно от уеб сайта на компанията тук на цена от едва $25.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: