Специалистите от NASA разполагат с богат набор от инструменти и съвременни технологии, с които продължават усилено да търсят доказателства за чужда форма на живот във Вселената. Марсоходът Curiosity, космическия кораб „Нови Хоризонти“ и космическия телескоп Хъбъл са впечатляващи съоръжения, които непрестанно ни засипват с данни за планетите и звездите в галактиката ни. Сега искаме да привлечем вниманието ви към вероятно най-странния инструмент на учените, с които се надяват да открият извънземни, предаде TheNextWeb.

 

Всъщност неговото име е Golden Record и както то подсказва представлява колекция от звуци, които NASA е подбрала след специална селекция. Любопитното е, че те са изстреляни в Космоса с космическия кораб Voyager още през 1977г. а сега учените качиха цялата колекция в SoundCloud. Така всеки един от нас може да чуе какви специални звуци са избрали учените, за да приковат евентуално вниманието на други живи същества в Млечния път.

 

Добре е да знаете, че NASA са се постарали да гарантират максималното аудио качество на музиката, която са изпратили в Космоса. Учените, обаче смятат, че тя може да бъде чута единствено, ако някъде в галактиката ни има силно развита извънземна цивилизация. Ако ви е интересно какви звуци са подбрали те в Golden Record можете да преслушате плейлистата в SoundCloud на този линк.

 

Вижте NASA ще изследват Юпитер с космическия кораб Windbot