Сигурно сте чували, че „едно изображение струва колкото 1000 изречени думи”. Ако е така, то значи сте от онези потребители, които са изпитвали трудност при намирането на дадена тема само по картинка вместо ключова дума.

 

Причината за това е, че има голяма вероятност да сте на различно мнение с някой, който е дал описанието на картинката, за която вие смятате, че предава съвсем друго значение.

 

Ето защо, ако търсите точно определено изображение, може да не ви е никак лесно, ако подходящите картинки в мрежата са с неточно описание.

 

За да помогнат обаче за разрешаването на този проблем, инженерите от Google са разработили новата функционалност в Google Images, която позволява да се търсят конкретни теми на базата на дадено изображение, както и да се търсят теми, съответстващи на конкретно изображение.

 

За любителите на разширения към браузъри, има възможност за добавяне на Chrome разширение, Search by Image, което добавя опцията ‘Search Google with this image’, когато изплзвате десен клик с мишката докато сте върху някое изображение.

 

Ако вие сте от онези, които имате нужда от тази опция, вижте съветите дадени от Cnet,  за това как можете да използвате опцията от всеки браузър без инсталирането на допълнителни плъгини:

 

1. Отворете в браузъра Google Images.

 

2. В полето за търсене, кликнете върху малката икона на камера вдясно.

3. Копирайте, или въведете в полете за търсене URL адреса на изображението, което искате да използвате. Можете също така да изберете опцията ‘Upload an image’.

 

4. Ако решите да качите изображение, можете да въведете пътя до файла на изображението, или да използвате бутона Browse, за да използвате файл от своя компютър. В допълнение, бихте могли и да копирате файла чрез опцията ‘Or drag an image here’.


5. Натиснете Enter, за да завършите вашето търсене. Google ще търси подобни изображения, както и сайтове, които могат да бъдат свързани с изображението, което сте качили.