Viber е мобилно приложение, което вероятно всеки собственик на устройство с Android използва, за да чати или провежда безплатни разговори със своите приятели. Ако и вие сте от милионите хора, които ежедневно работят заглавие вероятно ви се е искало да смените мелодията по подразбиране във Viber. Компанията умишлено поддържа този рингтон, тъй като той е една от най-отличителните характеристики на популярното мобилното приложение.

 

Все пак, ако искате да промените начина, по който звънят приятелите ви във Viber e добре да знаете, че има как да го направите. За целта трябва с няколко кликвания да въведете корекции в настройките на приложението за Android OS, информира Engadget. Много е важно да отбележим, че този метод работи с всички устройства на платформата, но засега е ограничено единствено до мелодиите, които по подразбиране са качени в джаджата ви. От своя страна това означава, че поне на този етап няма да можете да използвате MP3 файлове, които сами сте създали и качили на смартфона или таблета си.

 

Ето и какво трябва да направите, за да смените мелодията по подразбиране във Viber:

 

1. Влезте в менюто на приложението 

След като отворите Viber, кликнете върху бутона с три хорионтални черти в долния десен ъгъл на екрана. От менюто трябва да изберете последователно раздела Settings и Notifications.

 

2. Променете настройките в Settings

Следващата стъпка е да скролнете надолу, където ще видите опцията Use System Sounds, която е деактивирана по подразбиране във Viber. За да я включите трябва да сложите отметка в полето, което е разположено до нея.

 

3. Изберете мелодията, с която искате да звъни Viber

Отворете раздела Call Ringtone, което ще ви отвори допълнително меню, с което ще видите преинсталираните рингтонове на устройството ви. След като го направите може да повторите същите стъпки и за Notification Sound, което е разположено точно под Call Ringtone в меню Notifications.

 

Вижте как да възстановим изтрити снимки в Android