Всеки е наясно, че на този свят няма вечни неща, това важи разбира се и за технологичните устройства. Въпреки това, никой не е готов да чуе, че е дошло време да си купи нов компютър.

 

Понякога джаджите и хард дисковете се повреждат ‘без предупреждение‘, но обикновено в повечето случаи компютрите дават признаци, че нещо не е наред с тях. Кликнете тук, за да научите кои са  5-те признака, че е време да си купите нов компютър. А ако кликнете тук ще научите 5 полезни съвета при работа с SSD дискове.

 

Задавате ли си въпроса ‘Как мога да следя състоянието на твърдия диск на компютъра си?‘ Ако е така вижте съветите на PC World. Според тях има много по-добър начин от това да внимавате какви шумове издава компютъра ви.

 

Знаехте ли, че има програма, чрез която може автоматично да наблюдавате какво е състоянието на вашия компютър? Дори много повече, можете да научите точно това, което трябва да знаете с един поглед.

 

Всички нови дискове и компютърни дънни платки имат система за наблюдение, наречена S.M.A.R.T., а вие се нуждаете от програма, която да чете съхраняваната информация.

 

CrystalDiskInfo е такава програма. Тя ви дава цялата техническа и S.M.A.R.T. информация за вашия диск, от която може да имате нужда. Ето какво трябва да знаете ако решите да инсталирате програмата.

 

Стъпка 1.

За да изтеглите програмата, отидете на страницата за сваляне на CrystalDiskInfo и натиснете зеления бутон "Download Now Sourceforge" в средата на страницата.

 

Стъпка 2.

Това е портативна програма, така че някои анти-вирусни програми, може да я маркират като злонамерена програма. Не се притеснявайте, защото тя е напълно безопасна.  

 

Стъпка 3.

Изтеглянето трябва да започне веднага след като натиснете бутона. Когато изтеглянето приключи, отворете и стартирайте инсталационния пакет.

 

Стъпка 4.

Изберете вашия език, за да продължите. Когато инсталацията приключи, изберете опцията за стартиране на CrystalDiskInfo.  Когато сканирането приключи, ще видите снапшот на вашия твърд диск.