Ако сте изпратили приятел или близък до вас човек на далечно пътешествие, навярно се питате как може да следите полетите на самолети в реално време.

 

Сайтове като Flightradar24.com показват самолетния трафик в реално време в небето над целия свят. С появата на смартфоните обаче животът ни стана изцяло зависим от тях, така че навярно искате да знаете за приложения, които ви дават тази информация.

 

1. FlightAware Flight Tracker

С повече от 1 милион сваляния, FlightAware е едно от най-популярните приложения в Google Play Store за следене на самолети в реално време. Приложението показва най-новите актуализации и точното местоположение на всеки един търговски полет навсякъде по света, както и на всеки чартър или частен полет в небето над САЩ или Канада. Приложението е особено полезно, ако бързате да осъществите връзка или вашият полет е бил пренасочен към друг терминал или летище.

 

2. GateGuru 

Много потребители споделят, че GateGuru е изключително точно и полезно приложение. Приложението обхваща летищата по целия свят – 125 в САЩ, 17 в Канада, 31 в Европа, 29 в Азия, и 2 в Австралия. То не само предлага данни за полетите, но и предлага достъп до карти на летищата, информация за автомобили под наем, метеорологични условия и дори ще ви направи изгодни оферти за наемане на хотел.

 

3. FlightStats

Обръщаме вниманието на собствениците на iOS устройства към FlightStats. Приложението е безплатно, но ако не искате реклами ще трябва да платите $ 2.

 

4. iFly Pro    

Приложението предоставя много повече възможности от това само да следите полетите в реално време. То може да се превърне във вашия идеален гайд независимо къде по света се намирате. iFly Pro може да ви покаже къде са местата на банкоматите, загубени и намерени вещи, багажни колички, медицинска помощ, както и зоните за пушене на летището на което сте в момента.

 

Вижте как да подготвим телефона си когатo пътуваме в чужбина