Селфи снимките са забавен начин да покажете на света вашата увереност, индивидуалност и моден стил. Не може обаче просто да насочите камерата към лицето си и да се снимате без предварително да сте помислили за някои неща.

 

Ето няколко изисквания, които според Wiki How са важни. И така, как да си направим добро селфи.

 

Изискване 1: Намерете добра поза

- Уловете добър ъгъл като експериментирате. Завъртете главата си леко наляво или надясно и вижте какво ще се получи като държите смартфона малко по-нависоко. 

- Похвалете се с нещо ново като го запазите в кадър. Ако искате да покажете нова прическа или нов чифт обеци, уверете се че те са в кадър.

- Не забравяйте да се усмихвате или да направите нещо весело. Тъжните или намръщени лица не се възприемат добре.

- Ако имате любима част от лицето си фокусирайте се върху нея. Така например, ако това са очите ви, използвайте спирала и сенки за очи, за да ги подчертаете. Ако това е усмивката ви, подчертайте устните си с червило в красив цвят.

- Ако искате да покажете нова дреха или фигурата си след диета, застанете пред огледалото и се снимайте в цял ръст. В този случай, снимката трябва да се фокусира изцяло върху вашата фигура, а не върху произволни обекти във фонов режим.

- Ако решите да направите селфи на краката си, защото искате да покажете страхотен нов чифт обувки, насочете смартфона право надолу, за да излязат краката ви стройни. Краят на снимката трябва да е в горната част на бедрата ви. Този ъгъл прави краката ви да изглеждат възможно най-дълги.

- Следете модата при селфи снимките, за да знаете кои пози вече са се изчерпали и хората не се впечатляват повече от тях.

 

Изискване 2: Подгответе сцената

- Светлината е много важна за фотографията, като най-добра е естествената светлина. Естествената светлина прави цветовете по-достоверни, отколкото изкуствената, но можете да използвате изкуствена светлина за запълване на сенки. Ако не разполагате с доброто осветление, знайте че повечето съвременни цифрови фотоапарати имат някаква автоматична корекция на цветовете, за да компенсирате това. Не използвайте светкавицата, защото се създават отблясъци които трудно ще премахнете.

- Използвайте задната камера на телефона си. Тя прави снимки с по-висока резолюция от предната.

- Не използвайте огледало, освен ако няма друг начин да получите това което искате. Когато снимате отражението си в огледалото се вижда фотоапарата и образа ви може да се получи изкривен, тъй като огледалото не винаги дава перфектен и точен образ.

- Ще трябва да помислите за фона на вашата снимка. Независимо дали сте навън или в някакво помещение, огледайте се за нещо интересно, което да се появи като фон.

- Снимайте се с колкото се може повече хора. Уловете в кадър приятели или роднини, както и домашни любимци ако имате такива. Така снимката няма да бъде еднопосочна, а визуално интересна и забавна за другите хора.

 

Изискване 3: Обработете вашите селфи снимки

- Експериментирайте с различни филтри. Чувствайте се свободни да ги тествате и да видите кои от тях най-добре подхождат на вашата снимка. За целта ще трябва да инсталирате на смартфона си подходящо приложение за обработка на снимки ако все още нямате такова.
- Редактирайте снимката си. След като вече имате добро приложение за обработка на снимки, може да премахнете някои недостатъци по вашето селфи.

 

Вижте как са изглеждали селфитата през 19 век