Пълната анонимност в наши дни е почти невъзможна. И все пак експертите смятат, че има какво да направим по въпроса. Те дават съвети и препоръчват употребата на инструменти, които гарантират сигурността ни.

 

Ако искате да запазите неприкосновеността на личния си живот, вижте списъка на CIO с продуктите, които гарантират сигурността ни в интернет. И тъй като темата за сигурността в интернет е актуална, още полезни съвети може да намерите в статията 8 полезни съвета за сигурност в Интернет, които е добре да знаем.

 

И тъй като облачните услуги днес се харесват най-много е добре да се научите как да предпазвате личните си данни. Тук може да намерите повече информация за най-сигурните облачни услуги за съхранение на данни.

 

1. Hotspot Shield

Hotspot Shield е софтуер, който осигурява безопасно и анонимно сърфиране в мрежата и е на разположение за Mac, Windows, iPhone / iPAD и Android устройства. Hotspot Shield създава криптиран тунел между компютъра и сървърите на доставчика като по този начин потребителите могат да извършват дейностите си в мрежата анонимно. Софтуерът има способността автоматично да криптирате на входните и изходните данни.

 

2. Abine Blur

Abine Blur позволява на потребителите да защитават своите пароли, онлайн плащания и лична информация на всяко устройство. Abine Blur се интегрира с всички браузъри и спира проследяването или предоставянето на лична информация като имейл, телефонен номер или номера на кредитни карти.

 

3. Places by Ansamb

Places by Ansamb е платформа за безопасно споделяне на файлове и съобщения, чиито бета тестове започнаха през месец януари 2015 година. Тя е достъпна за Linux, Apple OS X и Windows и осигурява автоматично криптиране на видео разговорите на най-високо ниво.

 

4. OX Guard

OX Guard е инструмент гарантиращ сигурността на електронната ви поща. Той е проектиран така че да ви предложи лесен начин за криптиране на данни и комуникацията ви без да е необходимо предварително да познавате процедурите или техниките на криптографията. OX Guard ви предпазва от неоторизиран достъп до електронната поща и файловете ви по време на съхранението и доставката им на други доставчици на електронна поща.

 

5. Tor

Първоначално проектиран, изпълнен и въведен като проект за Военноморската изследователска лаборатория на САЩ, днес Tor се използва за различни цели от физическите лица, журналисти, служители на реда и други. Браузърът Tor  може да бъде изтеглен напълно безплатно от потребителите. Той има и версия за Android смартфони.

 

6. The Guardian Project

Докато смартфоните са предвестник на следващото поколение устройства за комуникация, те са една крачка назад, когато става въпрос за личната ни сигурност, анонимност и неприкосновеност на личния живот. The Guardian Project създава лесни за използване сигурни приложения, софтуерни библиотеки с отворен код, както и персонализирани мобилни устройства, които могат да се използват по целия свят от всеки, който търси начини да защити своите комуникации и лични данни.