Google Chromecast беше обявен през юли миналата година и се потопи директно в претъпканата сцена от устройства, които ви позволяват да гледате уеб-съдържание на вашия телевизор.

 

Днес има много начини да гледате онлайн видео директно върху екрана на вашия телевизор. Най-популярният начин е като си купите смарт телевизорът, така че каква е ползата от Chromecast?

 

Джаджата на Google отива далеч отвъд онова, което можете да правите с един смарт телевизор и предлага много повече от едно обикновено гледане на онлайн видео на вашия телевизор.

 

Устройството се превръща в невероятно продуктивен и вълнуващ инструмент. От Make Use Of ни предлагат осем уникални приложения за Chromecast Google. Като се има предвид, че цената му е около $ 50, джаджата може да се превърне и в идеален подарък за роднина или близък човек.

 

1. Слайдшоу

Един от най-очевидните начини за използване на Google Chromecast освен за гледане на  видеоклипове в YouTube, Hulu, Netflix и така нататък, е да го използвате за създаване на слайдшоу от снимки. Ако качите вашите снимки в сайт за споделяне на снимки като Flickr, в социална мрежа като Facebook, или дори просто им направите резервно копие в услуги като Dropbox, можете да разглеждате снимките в своя Chrome браузър и да прехвърлите таба на вашия телевизор. Така вместо да разглеждате снимките си на малък екрана можете да им се насладите цялото семейство на голям екран.

 

2. Презентации

Chromecast ви позволява да прехвърлите съдържанието не само от един таб на вашия телевизор - може да прехвърлите целия си десктоп. Просто кликнете върху бутона Chromecast във вашия браузър, сега кликнете върху бутона с малката стрелка и изберете ‘Cast entire screen.’ По този начин можете да представяте вашите презентации и демонстрации навсякъде, където има телевизор и безжична връзка много по-удобно и приятно.

 

3. По-голям екран

Дори и ако не искате да споделяте презентации или демонстрации с други хора може да ви се наложи в други случаи да имате нужда от по-голям екран за компютъра си. Защо тогава не използвате Chromecast? Ако имате лаптоп или настолен компютър, всичко от което се нуждаете за да се насладите на по-голям екран е Chromecast, безжична мишка и безжична клавиатура и сте готови.

 

4. Уеб съдържание

Chromecast вече поддържа доста услуги, включително Hulu, Netflix, HBOGo, Google Play и други, като списъка непрекъснато се разраства. Докато обаче чакате да се добавят нови услуги нищо не ви пречи да разглеждате уеб съдържание на телевизора си като прехвърлите съдържанието от един таб в Chrome.

 

5. Видеоклипове, съхранявани на компютъра

Ако имате много видеоклипове, записани на вашия компютър, можете да ги гледате на големия екран на телевизора си. Всичко, което трябва да направите е да плъзнете видео файла към таба в Google Chrome и то ще се стартира директно от вашия браузър.За целта просто прехвърлете този таб към вашия телевизор и можете да гледате видео на телевизора си вместо на вашия компютър.

 

6. Музика

Когато става въпрос за забавление не е нужно да се ограничавате само до видео съдържание. Защо да не насладите на любимата си музика? Всякакъв вид музика, която може да се стартира чрез вашия Chrome браузър може да бъде чута през високоговорителите на вашия телевизор. Независимо дали предпочитате Grooveshark, уеб -базирана версия на Spotify или имате любими плейлисти в YouTube, можете да се насладите на музиката по този начин.

 

7. Онлайн игри

Ако обичате да играете на онлайн игри, защо не се насладите на преживяването от голям екран? Всяка игра, която може да играете във вашия браузър може да бъде прехвърлена на вашия телевизор благодарение на Chromecast. Ако играта изисква мишка или клавиатура, изберете си някои безжични модели за по-голям комфорт.

 

8. Видеоконферентна връзка с приятели и семейството

Ако провеждате видео-конферентна връзка с приятелите и семейството си не е нужно всички да се скупчвате около лаптопа. Много по-добре ще се чувствате ако прехвърлите десктопа си на телевизора с Chromecast. Ще се нуждаете от мобилна уеб камера, която може да поставите върху  телевизора.