Ако сте правили опити да сваляте снимки от видео файлове, със сигурност сте се сблъскали с доста трудности. Това определено не е мисия невъзможна, но зависи как го правите. Стандартният начин с натискане на паузата и след това ALT-Printscreen shortcut не е най-удобният начин, особено ако целта ви е да заснемете човек. Причината е, че по този начин не винаги може да се свали подходящата поза.

 

Не си губете повече времето с този метод, защото има много по-лесен начин. ImageGrab е много лесна за използване програма, която дава възможност да превъртате напред или назад кадър по кадър, както и да задържате няколко кадъра в един ред. Стъпката на последователните кадри се задава от вас и варира от една секунда до една минута.

 

Когато си харесате кадър, от който да свалите снимка, натиснете бутона Extract Image, който се намира в лентата с инструменти в горната част на програмата. Същият ефект ще получите ако натиснете F5. По подразбиране, изображението ще се запише като BMP файл в папката Pictures.

 

Какво още ни дава приложението? С ImageGrab можете да свалите последователни снимки от видео файл. Това става след като задържите натиснат клавиша F5 когато стигнете до сцената, която ви харесва. Това е полезен начин за генериране на изображения, които впоследствие може да превърнете в анимиран GIF файл.