Дългоочакваната платформа Windows 10 вече може да бъде изтеглена безплатно от потребителите за период от една година. Онези от нас, които предварително са се регистрирали вече вероятно са инсталирали актуализацията и знаят дали техните устройства са съвместими с изискванията на операционната система. Добре е да знаете, че само с няколко кликвания можете да разберете дали вашия компютър може да бъде ъпдейтнат към Windows 10 OS, съобщава BGR.

 

Вероятно сте забелязали новата Windows Update икона, която е разположена в долния десен ъгъл на менюто, която активира инструмент, който не само ъпдейтва, но и проверява дали машината ви е съвместима с платформата. След като го отворите изберете Options бутона в горния десен ъгъл и Check Your PС oпцията, която ще откриете в раздела Getting The Upgrade. Microsoft са се погрижили да намалят максимално изискванията за Windows 10, за да може максимален брой устройства да могат да работят с нея.

 

Компютърът ви трябва да работи с процесор, чиято тактова честота е поне 1GHz и да е допълнен от 1GB RAM за 32-битовите машини и двойно повече оперативна памет за тези с 64-битови архитектури. Дисплеят трябва да поддържа минимум резолюция от 800х600 пиксела и да има DirectX 9 или по-висока версия с WDDM 1.0 драйвър. В заключение трябва да отбележим, че трябва да осигурите между 16GB и 20GB свободна памет, за да финализирате инсталацията.

 

Вижте как да премахнем Cortana от лентата със задачите в Windows 10