Знаете ли, че Facebook навършва 10 години през тази година? На 4 февруари 2004 година в една стая в студентските общежития Марк Зукърбърг и няколко негови приятели дават живот на Facebook.com.

 

За едно десетилетие, сайтът за социални медии успя да натрупа над 1,1 милиард  потребители, които не спират да споделят снимки и видеоклипове и да се забавляват със своите приятели до забрава.

 

За този кратък период Марк Зукърбърг се превърна в изключително богат човек, тъй като неговия уебсайт се превърна в един от най-успешните в историята на интернет. Дори има заснет филм за него – „The Social Network“.

 

Ако вие сте част от тази приказка наречена Facebook, може би следите с интерес всичко, което се случва около сайта и прекарвате прилично време в писане на постове, споделяне на интересни неща, качване на снимки и видео и в следене на вашите приятели.

 

От Complex ни предлагат любопитна информация по случай годишнината на Facebook. Ако сте запален Facebook потребител може би ще ви е интересно да научите колко дни или може би дори години сте отдали на Facebook. Може да направите това тук.

 

Facebook не разгласяват данни за това колко често даден потребител се логва в акаунта си. Но за целите на това измерване, приложението минава през времевите отпечатъци на всеки постинг в профила ви докато достигне до най-ранния, който се използва като приблизителната дата, на която сте създали вашия профил.