Какво може да научи за вас някой, който успее да получи достъп до вашите данни във Facebook?  Навярно не само кои са вашите приятели и интереси, но и кой ви дебне в мрежата, къде прекарате времето си и дори колко пари изкарвате.

 

Не вярвате ли? Появи се нов сайт наречен Digital Shadow, който промотира предстоящата шпионска видео игра Watch Dogs от Ubisoft и който ще ви убеди в този факт. Ако се решите на стъпката да разберете какво реално знае за вас Facebook, добре е да сте подготвени, защото резултата може да ви се стори доста страховит.

 

Разбира се, тези резултати ще се основават на информация, която вие доброволно сте предоставили, но сайта има за цел да ни напомни че информацията, която качваме в интернет потенциално може да бъде използвана срещу нас.

 

Ако харесвате темата, преди да продължите вижте и как да блокирате някой във Facebook, без той да разбере. И така, ето какво още трябва да знаете:

 

Стъпка 1.

Digital Shadow работи като Facebook приложение. Когато го инсталирате, то ще поиска от вас разрешение за достъп до цялата информация във вашия Facebook профил.

 

Стъпка 2.

Тази информация ще остане на сървърите на Facebook, Digital Shadow няма да няма да запази нищо от нея. Когато сте готови и разгледате информацията, можете да деинсталирате приложението.

 

Стъпка 3.

За целта трябва да кликнете върху стрелката сочеща надолу в горния десен ъгъл на Facebook страницата си и да изберете ‘Настройки‘. След това в колоната вляво кликнете вурху ‘Приложения‘.

 

Стъпка 4.

До приложението Digital Shadow натиснете ‘X’. Проверете възможността да изтриете всички съобщения от Digital Shadow и след това кликнете върху бутона ‘Remove’.