Преминаването от един браузър към друг не би трябвало да е проблем. Има обаче някои особености, с които ще трябва да се съобразите ако не искате след време да установите, че сте загубили важна за вас информация или функционалност.

 

От PC World предлагат на вниманието ни 3 съвета за по-лесна миграция към нов браузърПреди да ги погледнете може би ще искате да разберете кои са най-сигурните интернет браузъра за Android OS.

 

Не пропускайте да разберете и как може да блокирате рекламите в интернет браузъра, тъй като това може да се окаже от ключово значение за вашата спокойна и ползотворна работа в интернет.

 

Синхронизация

Едно от най-важните изисквания за потребителите е да са в състояние да се придвижват безпроблемно между табовете на браузъра на всяко устройство, както и да имат достъп до пълната си история на сърфирането. Google прави това много лесно за Android потребителите с Chrome, но и други браузъри предлагат тази функционалност.

 

Firefox има функция, наречена Sync, която синхронизира всичките ви данни между устройствата, а Opera има функцията Link. Firefox е достъпен за Android (за iOS браузъра е в процес на разработка), докато Opera разполага с мобилни браузъри за Android, iOS и Windows Phone. Ако използвате Safari на iPhone и Windows PC вие сте малко по-ограничени до това, което може да синхронизирате, но iCloud ви позволява да синхронизирате вашите Safari отметки с Internet Explorer.

 

Отметки

Прехвърлянето на отметките ви между браузърите е сравнително лесна задача. Ние няма да навлизаме в подробности за това как да направите това, но ще ви насочим в правилната посока където може да намерите тази информация за всички четири основни браузъри за Windows: ChromeFirefoxInternet Explorer и Opera.

 

Разширения

Навярно се възползвате от допълнителната функционалност, която дават на браузъра различните разширения и когато преминавате към друг браузър ще искате да може да пренесете тази функционалност. Трябва да имате предвид обаче, че това не винаги е възможно и може да се наложи да потърсите алтернатива на разширенията, с които сте свикнали. Така например, потребителите на Firefox няма да намерят NoScript за Chrome, но има няколко алтернативи, които правят нещо подобно. Потребителите на Chrome пък, които преминават към Firefox ще трябва да се откажат Hangouts като самостоятелно приложение. Като цяло обаче много от основните услуги, предлагат разширения за всички основни браузъри.