Мобилната платформа на Google е известна с това, че предлага много възможности за персонализиране. Това често се оказва една от причините, поради която потребителите предпочитат Android джаджа пред iPhone.

 

Но замисляли ли сте се, че понякога създаването на тези промени и персонализиране в Android не е никак лесна задача? Не се притеснявайте, защото сега благодарение на PC World можем да научим как да премахваме и избираме приложенията по подразбиране в Android.

 

Преди да се потопите в тази информация, разгледайте и най-добрите инструменти за диагностициране на Android джаджи. А ако кликнете тук ще научите как да зареждате по-бързо батерията на джаджа с Android.

 

1. Как да премахнем приложенията по подразбиране в Android

Може да изтеглите приложението Default App Manager Lite. То показва всички приложения, посочени по подразбиране в един списък и позволява на потребителите да ги изчистят директно от този екран. Отидете в Settings –> Apps->  Изберете приложението, което в момента се стартира по подразбиране -> Превъртете надолу до “Launch By Default” -> Изберете “Clear Defaults”. Повторете тези стъпки за всички приложения, които се стартират по подразбиране.

 

2. Как да изберем приложения по подразбиране в Android

Изтеглете и стартирайте приложението Better Open With. Ще видите следния списък:

- Audio

- Audio Stream

- Browser

- Ebook

- Email

- Geo Location

- Images

- PDF

- Text Files

- Video Files

- Video Stream

 

Докоснете всеки тип файл и изберете приложението, което искате да свържете с него. Например, изберете ‘Browser’ и след това натиснете Chrome, за да зададете този браузър да отваря по подразбиране уеб страниците. Вrowser секцията е по-адаптивна от останалите. Можете да избирате различни приложения за различните типове линкове. Например, за Twitter линкове можете да изберете да се отварят в Tweetings, един от най-адаптивните Twitter клиенти за Android. По същия начин можете да изберете други опции за YouTube, Reddit, Wikipedia, Google+ и Play Store.