Есента е вече тук, а заедно с нея и тягостното усещане, че отпуската е отминала и се задават дълги и дъждовни седмици преди настъпването на студената зима. За много хора смяната на сезоните е желана промяна и може би болшинството от хората очакват вече лятото да си отиде.

 

Но това не означава, че няма да се нуждаем от време за почивка преди да дойдат зимните новогодишни празници а за да е пълноценно то, трябва да знаем как да прекарваме по-приятно свободното си време.

 

От Engadget смятат, че с помощта на технологиите свободното време може да е по-пълноценно. Целта в крайна сметка е да се забавлявате, а готови рецепти за това няма. Но за да не се почувствате разочаровани, трябва да вземете някои мерки въпреки преобладаващите схващания, че компютрите и интернет натоварват човека.

 

1. Отделете време за сърфиране в интернет от домашния си компютър

Понякога не осъзнаваме колко много губим от прибързаното скролиране по уеб сайтове от служебния компютър докато сме в офиса или от мобилното си устройство докато пътуваме до дома. Ще се изненадате да установите колко приятно може да бъде „небрежното“ и спокойно разглеждане на информация в интернет. Така че не се лишавайте от това удоволствие, за да откриете един съвсем различен свят от новини и услуги.

 

2. Не пропускайте да гледате познат любим филм на таблета си докато се излежавате сутрин

Напук на всички анализи за това как домашните видео системи и големите дисплеи на съвременните телевизори могат да увеличат удоволствието ви, трябва да знаете, че един-два часа гледане на познат любим филм на таблета ви докато сте в леглото може да ви зареди с много позитивна енергия. Усещането, че няма за къде да бързате, а може да гледате познати любими сцени ще ви помогнат да преминете с лекота към сутрешното кафе и закуска и да планирате още по-добре останалите занимания през деня.

 

3. Подредете музикалните си файлове на смартфона и добавете аудио книги

Няма да повярвате колко добре ще се почувствате ако най-после успеете да сложите малко ред в папките с музика на вашия смартфон. Усещането за ползотворно прекарано време ще се усили още повече ако навън вали, нямате срещи с приятели, които не сте виждали отдавна и се чувствате малко изтощени от напрегнатата седмица. Помислете за добавяне на нова музика или аудио книги и аудио курсове по чужди езици. По този начин ще се убедите отново, че едно толкова традиционно нещо като вградения във вашия смартфон плейър за музикални MP3 файлове може да ви донесе отново приятни мигове и усещания.