Смартфоните днес са по-бързи от персоналните компютри, които използвахме само преди няколко години и това вече не е тайна за никого. Android OS вече се утвърди катo най-популярната мобилна платформа в индустрията и по всичко личи, че ще запази тази роля в следващите няколко години. Oт Ubergizmo сега ни информират за интересен проект с името Andromium, който планира да изведе функционалността на смартфоните ни на изцяло ново ниво.

 

Основната му цел всъщност е да ни позволи да използваме мобилните си джаджи като класически десктоп компютър. Аndromium се състои от елегантна докинг станция, в която да поставите смартфона си, като така едновременно го зареждате и виждате съдържанието в него на големия си монитор. Потребителите могат да свързват към нея допълнителни устройства като клавиатура или мишка, благодарение на вградените USB портове.

 

Създателите на този проект са разработили и собствена операционна система Andromium OS, която се възползва по най-добър начин от хардуера на смартфоните ни. Единственото, което трябва да направим е да инсталираме допълнително мобилно приложение и да поставим джаджата си в докинг станцията.

 

След това не ни остава нищо друго освен да се наслаждаваме на любимите си игри и уеб сайтове в интернет на големите дисплеи на мониторите ни. В заключение ще отбележим, че Andromium в момента събира финансиране в уеб сайта на Kickstarter.

 

В галерията долу можете да видите още снимки.