Google Now е атрактивна гласова услуга, а от компанията непрестанно включват много функции към нея, за да улеснят допълнително работата ни. Персоналният асистент ни позволява да извършваме много дейности директно от началния екран на устройствата ни с Android OS, което е доста полезно в редица ситуации.

 

Все пак, ако искате да извлечете максималното от тази атрактивна услуга е необходимо да насочите вниманието си към опциите за персонализация на Google Now. Именно така можете да изразите предпочитанията си и да накарате услугата да ви показва само онази информация, от която наистина се нуждаете.

 

От Gizmodo решиха да насочат вниманието ни към няколко прости трика, които ще оптимизират работата на услугата. Благодарение на тях ще можем винаги да бъдем информирани за локациите и събитията, които ни интересуват. Ето и кои са те:

 

1. Добавете адреси към събитията си в Google Calendar 

Eдна от най-интересните функции на услугата са т.нар. карти, които ви показват колко време ви оставя докато стигнете до локацията, която искате да посетите. Компанията по традиция е доста добра в отгатването на местата, към които сме се запътили, но за да сте напълно сигурни, че Google Now ще ви помогне е необходимо да поставите реалните адреси в Calendar приложението. Така ще сте сигурни, че услугата винаги знае маршрута ви, като ви предоставя информация в реално време за трафика и др.

 

2. Поискайте ъпдейти за всички неща, от които се интересувате в интернет

Mного потребители извършват десетки различни заявки за търсене в Google всеки ден и понякога откриването на определена информация може да се окаже доста сложна задача. Все пак разполагате с възможността да улесните значително този процес, като изберете бутоните „Кееp me updated” или „Remind me” в долната част на страниците.

 

Така ще можете да получавате веднага актуална информация за филмите, телевизионните шоута или музикалните изпълнители, от които се интересувате. Последната версия на Google Now ви позволява лесно да виждате списък с всички тези неща, за които искате да получавате най-новите данни.

 

3. Скрийте картите, които не ви трябват

Вероятно едно от най-трудните неща, пред които сте изправени е да научите Google Now да ви предоставя именно онова съдържание, от което се нуждаете. Методът, по който можете да скривате отделните карти се променя с всяка една софтуерна актуализация на услугата.

 

Въпреки това в горния десен ъгъл ще видите икона, която представлява „три точки“, а кликането върху нея ще ви предостави допълнителни опции, сред които и възможността да я изтриете напълно. Най-добрият вариант е още първият път като започнете да използвате Google Now да отговорите на въпросите, за да получавате съдържанието, което ви трябва.

 

4. Актуализирайте спортните и културните събития, които харесвате

Добре е да знаете, че можете ръчно да добавяте любимите си спортни отбори, данни за акциите на определени компании или информация за предстоящи културни събития. По този начин няма да се налага да посещавате отделните менюта с настройки на приложенията, за да разберете актуалните мероприятия. Ако въведете своя личен адрес и този на работното си място ще спестите време, докато Google Now сама разбере тези локации.

 

5. Известия в електронната поща

Вероятно знаете, че някои от картите в Google Now получават данни за самолетни маршрути, коли под наем, потвърждения за хотелски резервации и др. директно от вашия имейл адрес. Все пак разполгате с възможността да ги настроите така, че да се показват винаги, когато се появи нова актуална информация за вас. Така ще подобрите значително работата си с услугата, тъй като Google не се интересува от някои допълнителни детайли за вас стига да и предоставяте достатъчно много данни за себе си.