В интернет в наши дни се продава всичко, в това число и произведения на изкуството. Едва ли е учудващо за някой тогава, че всеки музикант има предостатъчно опции за продажба на музиката си в интернет.

 

Според анализаторите от CIO днес е по-лесно от всякога да се продава музика по целия свят. Това е от особено значение не само за хората, които се занимават професионално с музика, но и за онези, за които музиката винаги е била хобито на техния живот.

 

Оказва се, че точно тези хора прекарват по-голямата час от дните си в писане и записване на различни песни, които след това се надяват да намерят начин да продадат, за да финансират своето бъдеще-мечта, в което не се налага да работят онова, което не харесват, а ще могат да творят музика.

 

Ако се питате можем ли да печелим от музиката си в Интернет, вижте какви са начините, по които музикантите по душа могат да бъдат чути.

 

1.  SoundCloud

SoundCloud е онлайн платформа за музикални професионалисти, позволяваща им да си сътрудничат, да промотират и да разпространяват музиката си онлайн. SoundCloud осигурява ефективен и лесен начин за музикалните професионалисти да покажат на свои колеги или слушатели по какво работят в момента преди публичното официално излизане на техните продукти.  Ако изберете платената версия ще получите по-подробни статистически данни, както и почти неограничено пространство за аудио файловете ви. Налице е и възможността да се добави линк  „buy“  към други услуги, чрез които вашите слушатели, публика и фенове ще могат да си платят, за да си изтеглят ваша песен.

 

2. ReverbNation

ReverbNation е платформа, която ви дава възможност да създавате, управлявате и проследявате развитието на вашите аудио записи. Това е един мощен инструмент за насърчаване на вашата музика и за свързване с феновете ви. Ако решите може да продавате музиката си, а ако искате може да я разпространявате безплатно. Освен това ReverbNation ви предлага възможност да създадете свой собствен сайт само с няколко кликания.

 

3. BandCamp

BandCamp също ви позволява да качвате вашите песни и произведения на изкуството и да определяте цената им. Голямото предимство на сайта е, че вашите фенове имат възможност да покажат истинската си преданост към вас като платят повече от исканата от вас цена за песен или албум.

 

4. CDBaby и TuneCore

CDBaby и TuneCore са музикални дистрибуторски платформи, които действат като звукозаписна компания и разпространяват вашата музика в iTunes и другите музикални магазини. Това е един уникален и лесен начин вашите аудио записи да се появят в магазините по целия свят.