През 90-те години на миналия век, когато Bluetooth се появи, малцина вярваха че един ден няма да могат да си представят ежедневието без тази технология. В днешно време, лаптопи, смартфони и таблети използват постоянно тази безжична технология.

 

С нейна помощ устройствата се свързват с широка гама от устройства – от високоговорители, клавиатури и слушалки до фитнес джаджи. Ползата от Bluetooth е толкова голяма, че много потребители днес може би няма да могат да използват ефективно джаджите си без нея.

 

Понякога обаче се появяват проблеми с Bluetooth свързването. Ако сте изпадали в подобна ситуация ще оцените съветите на CIO в тази насока. Преди да ги разгледате, кликнете тук за да разгледате тези  6 Bluetooth устройства за проследяване. Не пропускайте и тези 7 Bluetooth джаджи, които може да ползвате със смартфона си.

И така, как да отстраним проблеми с Bluetooth свързването.

 

1. Уверете се, че сте в режим на свързване

Уверете се, че Bluetooth режимът е активиран.

 

2. Заредете двете устройства и се опитайте да се свържете отново

Някои устройства имат интелигентно управление на мощността, което може да изключи Bluetooth, ако нивото на батерията е твърде ниска.

 

3. Грешки при свързването

Някои Bluetooth високоговорители, например обикновено се опитват да се свържат с последното устройство, с което са били свързани. Ето защо ако имате проблем със свързването на две устройства, изключете онези, които са в близост и не ви трябват.

 

4. Рестартирайте свързването

Понякога най-бързото решение на проблема е да рестарирате Bluetooth режима на двете устройства.

 

5. Поставете устройствата в непосредствена близост едно до друго

Сдвояванто работи най-добре, когато устройствата са едно до друго. След като сте се погрижили за свързването, Bluetooth е достатъчно силна технология, за да се предава между устройства, които са на повече от 30 метра едно от друго, но първото сдвояване понякога може да е проблем.

 

6. Махнете се от Wi-Fi рутера

Друга потенциална пречка за успешното свързване е намесата на устройства, които използват същия спектър, като например вашия Wi-Fi рутер. Така че, отдалечете се от рутера, който е в близост до вас.

 

7. Отдалечете се от USB 3.0 портовете ако има такива в близост до вас

Смущение от USB 3.0 порт също е възможно. По-новите модели лаптопи, например, често имат USB 3.0 порт, така че, ако връзката не се осъществява, се опитайте да сдвоите Bluetooth джаджите далеч от компютъра.

 

8. Изтеглете нужния ви драйвер

Ако вашето PC или Mac отказват да се свържат с новата ви безжична клавиатура (или друго устройство), вие може би нямате нужния драйвер. Отидете на официалния сайт на производителя и потърсете драйвера, от който имате нужда.

 

9. Използвайте най-новата версия на Bluetooth

Безжичните високоговорители и слушалки, които поддържат най-новия Bluetooth 4.1 стандарт са по-добри в сдвояването.