За да се възползвате от възможно най-добрата производителност и функции на вашия Android смартфон трябва да сте сигурни, че той винаги работи с най-новия софтуер, който е на разположение за него.

 

Това не се отнася само за приложенията, но и за операционната система. Ако има налична актуализация за вашия смартфон или таблет, като цяло ще получите известие, но можете и да проверите лично.

 

По-долу ще откриете съвети за това как да актуализирате Android на вашия смартфон или таблет. Имайте предвид, че интерфейсът и процесът може да варира леко между различните устройства, но това е един универсален наръчник, който има за цел да ви ориентира.

 

Стъпка 1:

Като предпазна мярка е добре да направите резервно копие на вашите данни като контакти и снимки. Надграждането не трябва да повлияе на данните ви, но няма гаранция.

 

Стъпка 2:

Отидете в Setting менюто на вашето устройство. Превъртете надолу и кликнете върху 'About Phone' или 'About Tablet'.

 

Стъпка 3:

Кликнете върху 'Software Update'. От този раздел на менюто също така може да разберете с коя версия на Android работи вашето устройство.

 

Стъпка 4:

Вашият телефон или таблет ще започне да търси за наличен ъпдейт. Ако има налична актуализация за вашето устройство, ще бъдете попитани дали искате да я инсталирате. Ако изберете ‘Да‘, тогава системата ще изтегли и инсталира новия софтуер и след това ще се рестартира.

 

Забележка:

Може устройството да изисква Wi-Fi връзка, за да търси актуализация. Препоръчително е да изтеглите софтуера през Wi-Fi, защото размерът на файла може да бъде голям.

 

Вижте какво да очакваме от най-новата версия Android M