Днес повече от всякога, много е важно да сме добре осведомени. В миналото, ако някой се нуждаеше от информация, той прекарваше часове, а понякога и дни в преглеждане на каталози и заглавия в библиотеките, а след това четене на огромен като количество материал, за да намери онова, което търси.

 

За щастие в наши дни има интернет и Google. Много хора намират търсачката на Google за напълно достатъчно средство за намиране на информация в мрежата, но има и такива, които се нуждаят от повече.

 

От Life Hacker, предлагат на вниманието ни най-добрите начини за намиране на информация в Интернет. Кликнете тук, за да научите как може да търсим и да намираме хора онлайн. Не пропускайте и тези 6 трика в Google, които трябва да опитате.

 

1. Wolfram Alpha

Wolfram Alpha e онлайн услуга, която дава отговори на фактически въпроси чрез пряко изчисляване на структурирана информация, както и чрез предоставяне на списък от уеб страници, които могат да съдържат отговор точно както една търсеща машина извежда списък с резултати. Можете дори да изчислите съдържанието на алкохол в кръвта си. Сайтът е отлично при по-задълбочени изследвания и изчисления като надхвърля резултатите от търсенето в мрежата.

 

2. Wayback Machine

Интернет архивиращата търсачка Wayback Machine ще ви позволи да търсите индекси на архивирани страници, изчезнали преди години. Благодарение на нея можете да се върнете назад, чак до далечната 1996 година, за да видите как е изглеждал даден сайт тогава. Разбира се,  търсачката може да бъде и полезна, ако искате да намерите дадена информация от сайт, който вече е изчезнал от интернет пространството.

 

3. Topsy

Topsy е американска компания, която служи като ориентир за популярността на дадена марка в Twitter. Topsy се фокусира върху анализа на половин милиард съобщения, изпратени в Twitter всеки ден. Компанията индексира всеки туийт и помага на клиентите си да анализират туийтовете в търсене на различни бизнес тенденции. Благодарение на Topsy технологичните гиганти имат възможността да разберат максимално обективно на каква потребителска реакция се радва даден техен продукт и до каква степен хората са удовлетворени от предложенията на компанията. Чрез Topsy може дори да бъде проследено колко често даден термин бива използван в публикация и кой точно прави тази публикация.

 

4. Използвайте форумите, за да получите отговори на своите въпроси

 

Не всеки въпрос има прост, директен отговор. Ако проблемът ви е твърде специфичен и неясен, или ако имате нужда от лични съвети и опит, форумите са отлично място където ще получите нефилтрирана от човек информация.