Един от основните недостатъци на популярни социални сайтове като Twitter е, че потребителите твърде често не разполагат с достатъчно време, за да разгледат съдържанието и актуализират профилите си. От своя страна това е фактор, който понякога отблъсква много хора от тези платформи и респективно голям проблем за компаниите. Именно заради това Twitter постоянно променят своя алгоритъм, за да подобрят работата ни, но дори и това понякога не е достатъчно.

 

Все пак от Mashable решиха да ни помогнат да се справим с тази ситуация, като ни препоръчаха два инструмента, с които можем да отделяме само 10 минути на ден в микроблогинг платформата. Първият от тях се казва Hootsuite и може да се изтегли от този линк, като софтуера ви позволява да свържете своя Twitter акаунт с него. С него можете да добавяте новини, туитове и друго съдържание, като единственото, което трябва да направите е да кликнете върху „Add Stream” бутона в Hootsuite.

 

Следващият път, когато се логнете в Twitter oтворете менюто на профила си в горния десен ъгъл и oтворете последователно „Lists>Create List”. Именно това е вторият инструмент, който ще ви спести доста време за в бъдеще. Функцията ви позволява да създавате публични и поверителни списъци, с които да организирате съдържанието, което искате да виждате в различни теми, категории и да определяте кой потребител да може да ги отваря и др. Следващата стъпка е да ги добавите към своя профил в Hootsuite, което можете да направите като отворите нов раздел с натискането на иконката с форма на плюс в горната част.

 

Можете да кръстите този прозорец с името Important, тъй като от него ще виждате най-важните публикации в профилите си. Изберете опцията „Add Stream” и от раздела „Lists” разполагате с възможността да организирате съдържанието си в няколко отделни категории. Трябва да отбележим, че четири стрийма са напълно достатъчни за всеки раздел, но можете да създавате до десет. 

 

Друга възможност е да направите отделен прозорец в Hootsuite, в който да се агрегират хаштаговете, които ви интересуват, което също е достъпно от менюто „Add a stream”. Всички тези мерки изискват специалното ви внимание, но веднъж след като ги направите ще можете много по-бързо да получавате информацията, която искате. Така само с няколко кликвания разбирате всичко, от което се интересувате и дори имате време да отговорите на най-важните си туитове.