Искате ли да може да изключвате компютъра си от разстояние? Или да създавате график, така че всички компютри в офиса ви да се включват и изключват тогава когато вие сте им задали? Можете да направите всичко това и дори повече неща със софтуер, който се възползва от функцията, наречена Wake On LAN.

 

Wake on LAN представлява технология, която позволява на някого дистанционно да включи компютър, участващ в мрежата като изпрати специален пакет от данни. Дори и компютърът да е изключен, мрежовата карта продължава да „слуша" мрежата, така че когато пристигне този специален пакет, мрежовата карта може да включи компютъра.

 

Много компании използват тази базова функционалност за да създадат полезни програми. Сега от pcworld обръщат вниманието ни към някои от най-добрите предложения. Преди това може да искате да погледнете статията ‘Най-очакваните компютри тази есен‘ или тези четири компактни компютъра, които са подходящи за бизнеса.

 

И така, вижте тези 5  начина да контролирате компютъра си дистанционно.

 

1. AquilaTech’s Wake On LAN

Ако търсите някои основен Wake On LAN софтуер, за да започнете, този AquilaTech пакет вероятно ще ви предложи точно това, което търсите. Вие ще бъдете в състояние да контролирате Windows машината си дистанционно, да я събуждате и да я изключвате, дори и да насрочвате тези процеси за конкретно време в бъдещето.

AquilaTech’s Wake On LAN изтеглете от тук

 

2. WakeOnLan Tool 2

След като вече имате представа за това какво можете да правите с Wake On LAN, най-вероятно ще искате програма, която ви предлага широка гама от възможности, за да може да настроите вашата мрежа по начин, който отговаря изцяло на вашите нужди. WakeOnLan Tool 2 от Marko Oette може да направи точно това. Това е програма за хора, които искат да отидат отвъд това просто да  изключват машината си дистанционно.

WakeOnLan Tool 2 изтеглете от тук

 

3. AMP WinOFF

Търсите повече практически приложения на Wake On LAN технологията? Има инструмент, който ви позволява да изключвате компютъра си според настройките, които изберете. Имате възможност да изключвате компютъра в определен час, след определено време, когато процесорът остане без работа, можете да избирате между изключване, рестартиране, отписване на потребителя, хибернация и заключване. Има дори възможност за снимане на екрана или стартиране на приложение преди изключване.

AMP WinOFF изтеглете от тук

 

4. TeamViewer

С TeamViewer може да включвате и изключвате компютъра си от разстояние, като това е подкрепено от функции, които наистина ви дават пълен контрол на вашата мрежа. Можете да прехвърляте файлове, принтирате дистанционно и дори да хоствате онлайн презентации и срещи.

TeamViewer изтеглете от тук

 

5. VoiceWake Lite

VoiceWake е Windows Phone 8.1 приложение, което ви позволява да се събуждате, изключвате, рестартирате вашия Windows компютър от всяка точка. Интеграцията му с новия гласов асистент на Windows Phone, Cortana, дори ви позволява да използвате гласови команди за управление на вашия компютър.

VoiceWake Lite изтеглете от тук