Google Now е полезна услуга на компанията, която ни позволява много по-бързо и лесно да откриваме информация в интернет или да стартираме приложения на смартфоните и таблетите си. Припомняме ви че преди няколко месеца технологичният гигант интегрира в нея и нова функция, позволяваща да използваме персонализирани гласови команди в Android. Сега Google позволиха на потребителите да използват „OK Google”, за да работят и с приложения на трети страни, предаде VentureBeat.

 

По този начин гласовата услуга вече е оптимизирана за работа с популярни заглавия като WhatsApp, WeChat, NextPlus, WeChat и Viber. Tака тази интеграция ще ни позволи да изпращаме съобщения с гласа си и да комуникираме с приятелите си в тях, като използваме единствено командата OK Google. На този етап тази функционалност работи само с тези заглавия и е достъпна на английски език, но за в бъдеще техния брой ще бъде увеличен допълнително.

 

За да можете да се възползвате от нея е необходимо да ъпдейтнете първо Google приложението, а след това всяко едно от гореизброените заглавия към техните последни версии. След като го направите ще можете вече да използвате гласови команди, за да комуникираме в Viber и WhatsApp. Ще е интересно да видим и какви други заглавия скоро ще бъдат оптимизирани за новата функция на Google Now за Android.

 

Вижте Google Now ще събира данни от всичките ни приложения