Услугата Google Street View ни предлага разнообразни възможностите да изследваме и разгледаме дори най-екзотичните и далечни кътчета на Земята. Хрумвало ли ви е някога идеята да можете да се разходите на повърхността на чужда планета от комфорта на дома си? В случай, че отговора на този въпрос е положителен е добре да знаете, че това вече е възможно, благодарение на нов проект на NASA, информира Endgadget.

 

Учените на космическата агенция са разработили ново уеб приложение, което се казва Mars Trek и както името подсказва позволява да изследвате сами повърхността на Марс. Заглавието ви предлага интерактивна карта с много изображения и данни за обектите, а също предлага и инструменти, с които да изчислявате дистанцията между тях. NASA са включили и допълнителна информация за кратерите и другите интересни структури, които досега са открили на „червената“ планета.

 

Приложението ви показва и списък с отметки, които позволяват да се ориентирате бързо за най-интересните обекти на повърхността на Марс. При всички положения можем да кажем, че NASA Mars Trek e най-добрият начин да се докоснем до тази интересна планета, докато се излежаваме удобно на дивана. Ако искате сами да изпробвате сами възможностите на приложението вече можете да го направите от този линк.

 

Вижте NASA откриха за първи път органични молекули на Марс