Ако не разполагате с факс машина, или пък разходите за изпращане на международен факс ви изглеждат непосилни, тогава тази информация трябва да ви заинтересува. От Labnol ни съветват как да изпратим факс до всяка точка на земното кълбо при това безплатно.

 

HelloFax е компания за онлайн факс услуги, която наскоро обяви партньорството си с Microsoft и сега тя ви позволява да изпращате до 50 страници на месец към всяка факс машина в света при това безплатно. Всичко, от което се нуждаете за целта е уеб браузър и Microsoft акаунт (Hotmail или Windows Live ID трябва да ви свършат работа).

 

За да започнете отидете на hellofax.com/skydrive и кликнете върху линка „Sign-up with Microsoft”. След като се логнете, качете всеки документ, който искате да изпратите като факс и въведете номера на факс машината (с код за страната). След това сте готови да изпратите първия си онлайн факс. След като вашият факс е доставен успешно, копие на изходящите документи по факса ще се запаметят автоматично във вашия SkyDrive.

 

Може да използвате HelloFax, за да изпращате Word документи, PDF файлове, текстови файлове, изображения и някои други популярни формати. Можете също така да дръпнете документите директно от вашите профили в SkyDrive, Box, Dropbox, Evernote и Google Drive.

 

Вашият безплатен акаунт в HelloFax ще ви помогне само да изпращате факсове до други номера, но ако искате да получавате факсове, ще трябва да си купите входящ номер, което ще ви струва около $ 7,99 на месец.

 

А ако нямате Microsoft акаунт, отидете на hellofax.com/googledrive и използвайте някой ваш Google Account за да се логнете в HelloFax. Вие ще получите възможността да се ползвате безплатно от услугата 6 месеца, като за това време ще може да изпращате по 50 копия на месец.