Опциите за персонализация заедно с големия брой приложения в Google Play вероятно са две от най-големите предимства на мобилната платформа Android. Aко сте собственик на смартфон или таблет с нея вероятно е добре да научите, че вече разполагате с опцията да използвате 360-градусови снимки като уолпейпър на джаджата си. По този начин можете да придадете много по-интерактивен и уникален вид на своето устройство, като това е възможно, благодарение на приложението Photosphere HD Live Wallpaper, информира PhoneArenа.

 

Самото заглавие вече е достъпно за безплатно изтегляне в Google Play и изисква Android 4.0 OS или по-висока версия на платформата, а големината му е само 3.8MВ. След като го изтеглите ще можете да избирате между богата колекция от 360-градусови снимки с висока разделителна способност, с които да персонализирате смартфона или таблета си. Разбира се можете да използвате и собствена панорамна снимка за уолпейпър в атрактивното приложение, като то също така може да синхронизира изображенията ви в услугата Picasa.

 

Заглавието предлага няколко различни режима на работа на камерата и допълнителни ефекти, с които да промените начина, по който изглеждат кадрите. Всяко едно изображение от колекцията на Photosphere HD Live Wallpaper съдържа до 30 различни снимки с резолюция от 4096х2048 пиксела, които заедно създават 360-градусовия ефект. В заключение ще отбележим, че всяко едно от тях изисква около 25-50Мb, за да бъде изтегляно, като имайте предвид също, че тези интерактивни уолпейпъри могат да изразходват по-бързо батерията ви.

 

Вижте как Google StreetView вече показва 360-градусови вертикални снимки