Ако можехте да си изкарвате прехраната като играете видео игри, бихте ли го направили? Определено е възможно щом хиляди хора го правят, но възможностите са ограничени и не винаги е толкова забавно колкото изглежда.

 

Има разлика между преки и непреки източници на доходи от видео игри. Непреките доходи идват от тестване, ревюта, стрийминг, участване в турнири, продаване на акаунта си и т.н., докато директните доходи идват от играенето на самата игра, без необходимостта да правите каквото и да е друго.

 

В тази статия ние ще обърнем внимание на директните доходи, където способността да печелим пари е вградена в самият дизайн на играта, а колкото се отнася до индиректните, с малко идеи и креативност също можете да изкарвате пари от която и да е от любимите си игри.

 

Team Fortress 2 & Dota 2

Team Fortress 2 е игра на Valve, и е най-добрия пример за техния подход за изкарване на пари от пазарът им за козметични артикули. Самата концепция не е нещо ново, но начинът по който Valve успяват да изпълнят тази идея е нещото което носи успеха на играта. Единствената роля на козметичните артикули в играта е да правят вашия герой да изглежда различно. Някои от тях изглеждат толкова примамливо, че потребителите са готови да плащат истински пари за да се сдобият с тях.

 

1_400_14

 

Това означава, че можете да разменяте вашите стоки с други играч са истински пари, и това не само е позволено, но дори се насърчава от Valve. Те разкриват, че също така 90% от всички артикули в Team Fortress 2 всъщност са създадени от играчи. Чрез така нареченият "Item Workshop", потребителите могат да създават свои собствени модели, и тези които се харесат намират място в магазина на играта, като създателите получават процент от печалбите.  Същите функции притежава и другата безплатна игра на Valve, Dota 2.

 

 

Second Life

Second Life е онлайн компютърна игра с голям брой играчи, които конактуват във виртуален свят. Играта дебютира преди повече от десетилетие, но изненадващо играта продължава да бъде популярна и има доста силна икономика, ориентирана около играчите си, от която можете да направите истински пари. Всичко се върти около фалшивата валута на играта - Линден Долари (L$), като играчите могат да печелят L$ от участване в различни дейности в играта.

 

2_400_11

 

Някои са доста пасивни, като да седите на къмпинг, а други изискват умения и креативност, като създаване на някакъв тип виртуално съдържание и търгуване с виртуални имоти. Голям брой от играчите са готови да плащат истински пари в замяна на L$, като сумата зависи от специфичната уговорка, но средно обменните курсове са около 260L$ за 1 Американски долар.

 

 

Entropia Universe

Тази игра е подобна на Second Life, тъй като и нейното действие се развива в един виртуален социален свят и има своя собствена фалшива валута, която може да бъде обменяна за истински пари. Валутата се нарича Project Entropia Dollars (PED) и съществува при фиксиран валутен курс от 10PED за всеки 1 Американски долар. Различното в Entropia Universe е, че PED може директно да бъде прехвърляно във банкова сметка, без необходим посредник, тъй като има фиксиран валутен курс.

 

3_400_06

 

Entropia Universe може да е най-близкото нещо което може да намерите до игра, чиято икономика е пряко свързана с реалните пари.

 

Резултат

Имайте предвид, че никоя от тези игри не дава грананция, че ще реализирате печалба. Ако наистина искате да изкарвате пари от игри ще трябва да хвърлите много труд и часове, като евентуално можете да превърнете геймплея от забавление в работа. Има хора които печелят хиляди долари на месец, но е важно да знаете, че те са изключение.