Смартфоните ни предлагат много възможности да поддържаме връзка с приятели, семейството и колегите си, но за повечето от нас, тази функционалност е станала вторична на фона на всички други възможности, които ни предлагат тези интелигентни устройства.

 

В действителност, всички ние носим мощни компютри в джобовете си, които ни предлагат безкрайни възможности за забавление, работа и комуникация. И трябва да признаем, че и най-скептичните хора вече са се поддали на магията на смартфоните.

 

Дали обаче всички познават еднакво възможностите им? Не, разбира се. Затова и от PC World ще ни покажат 6 начина да извлечем повече от Android джаджата си. Разгледайте ги и ще се уверите, че има какво да научите.

 

1. Използвайте вашето Android устройство като външен хард диск

За разлика от други популярни мобилни платформи, устройствата, работещи с Android могат да функционират като всяка друга форма на външна памет. Просто включете вашия Android смартфон в компютъра си и той ще се появи в системата като външно устройство. Можете да разглеждате своите папки и да копирате, изтривате или влачите и пускате файлове.

 

2. Прехвърляйте файлове безжично между вашето Android устройство и компютъра си

Най-лесният начин да направите това е чрез безплатното приложение Pushbullet. Трябва да инсталирате приложението на мобилното си устройство, както и разширението за десктоп браузъра, който използвате на компютъра си.

 

3. Получете достъп до файловете на вашия компютър дистанционно от всяко Android устройство

Това е доста лесно да се направи с безплатното приложение на Google, Remote Desktop. To ви дава достъп до всички данни на вашия компютър от всеки Android телефон или таблет. След като инсталирате приложението на мобилното си устройство ще имате нужда и от разширението за браузъра Chrome на компютъра си.

 

4. Управлявайте всичките си акаунти в облачните услуги от едно място

Ако използвате няколко облачни услуги за съхранение на данни имате нужда от приложението Unclouded. То ви позволява да се логвате в сметките си в услугите за облачно съхранение като Dropbox, Google Drive, Box и OneDrive от едно място, както и да управлявате файловете си бързо и удобно. Приложението е безплатно, но ако искате достъп до повече функции ще трябва да платите $ 2,49.

 

5. Бързо прехвърляйте файлове между две Android устройства

Android има вградена функция, която ви помага да прехвърляте бързо и лесно файлове между две Android устройства. Ако вашето устройство работи с Android 5.0 или по-горна версия, то може да се възползвате от опцията Android Beam за трансфер на файлове. Двете устройства ще използват технологията NFC, за да установят връзка и безжично да си предадат файла. Другото устройство не трябва да работи с Android 5.0 за да получи файла.

 

6. Свържете телевизора с Android устройството си

Рано или късно идва моменът, в който искаме да разгледаме снимките заснети със смартфона ни на по-голям дисплей какъвто е този на телевизора. Какво правим тогава? Свързваме телевизора с Android устройството си, разбира се. Кликнете тук, за да разберете как да свържем Android смартфон към телевизор