Закупуването на смартфон, противно на общоприетото схващане не е толкова лесна и приятна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Малък процент от потребителите могат да се задоволят с устройство, което предлага само възможност за провеждане на разговори, получаване/изпращане на текстови съобщения и мобилен достъп до електронната поща.

 

Повечето хора имат по-специфични нужди и желания и за тях е важно да могат да се ориентират правилно сред изобилието от модели на пазара. И така, как да изберем правилния модел смартфон за нас? За целта е добре да видите съветите на анализаторите от PC World. В допълнение, информацията в статията 5 иновации при смартфоните, които ще видим през 2015г със сигурност ще ви бъде също от полза. 

 

Размер

За да е пълно удоволствието от работата със смартфон трябва да си потърсите модел, който ще ви приляга най-добре в дланта. Когато влезете в магазина обаче, откривате, че витрините са изпълнени с толкова много модели, че ви е трудно да прецените кой телефон да изберете. Оказва се, че дори и да сте си наумили нещо, при вида на лъскавите джаджи изпитвате трудност да прецените какъв размер дисплей е най-подходящ за вас. Кликнете тук, за да разберете как да изберете смартфон според размера на ръката си.

 

Операционна система

Според специалистите хардуерът на една джаджа е важен, но голямо значение има и правилният избор на операционна система, под която ще работи вашата нова мобилна джаджа. iOS, Android и Windows Phone са трите най-популярни мобилни платформи в момента. Ако искате да изберете най-доброто за себе си, трябва да узнаете какви са предимствата и недостатъците на едната платформа спрямо другата. Прочетете статията: Коя мобилна платформа да изберем когато си купуваме смартфон.

 

Сменяема батерия

Нашите смартфони ни дават невероятно голяма свобода, но и ни налагат едно голямо ограничение – колко време можем да ги ползваме. Батериите са едно от най-големите недостатъци на съвременните технологични устройства. Независимо от това колко памет имате, колко ядрен е процесора, колко голям е дисплеят на устройството ви, вие сте ограничени от живота на батерията. Най-лошото е, че лошият живот на батерията не е знак, че сте избрали грешния модел. Дори и най-добрите и скъпи джаджи ви ограничават. Това е, защото всички мощни процесори и големи дисплеи към които толкова неистово се стремим се нуждаят от много енергия. Ако си изберете смартфон със сменяема батерия ще може да носите със себе си докато сте в движение допълнителна и да я смените при нужда. Кликнете тук, за да научите защо е добре да изберете смартфон със сменяема батерия.

 

Цена

Без съмнение всеки потребител иска да има бърз и елегантен смартфон с качествен дисплей, но и да го получи на достъпна цена. Смартфоните с марката Revo ще ви предложат всичко това. Фирмата направи революция на пазара на високотехнологични продукти, предлагайки качествени устройства на разумна цена, достъпни за потребителите от цяла България. 

 

За какво ще го ползваме

Трябва да решите за какво ще ползвате смартфона си. Това до голяма степен зависи от вашата възраст, текущия етап на образование и професия. Ако вашите музикални предпочитания са определящи за избора ви на смартфон, кликнете тук. Ако кликнете тук ще научите кои са най-добрите модели смартфони за бизнес. Ако пък искате да разберете кои са смартфоните с най-добрите камери през 2014г. кликнете тук.