Колкото и да хвалим ноутбуците или таблетите, не можем да отречем, че стотици хиляди хора все още предпочитат да ползват настолни компютри. Все още тези устройства са ненадминати по издръжливост и, в повечето случаи, по хардуерни и софтуерни възможности.

 

Тези хора най-добре знаят колко е важно да ползваме правилната клавиатура. Тези, които пишат или играят по цял ден, са наясно, че добрата клавиатура не изморява пръстите им, не издава прекалено шумни звуци при писане и има опции за регулиране на подсветката, така че очите ни да не се изморяват. Вижте какво, според DigitalVersus.com, трябва да знаем преди да си купим нова клавиатура.

 

1. Клавиатура за безшумно писане

Ако работите по цял ден в офиса, заобградени от колеги, или просто около вас постоянно има хора, които се оплакват от шума, изберете модел от така наречените тихи клавиатури. На българския пазар такъв модел е, например, Speedlink Silent Keystroke Keyboard, която можете да намерите за около 30 лева.

 

6.1_400


2. Бюджетна клавиатура с мултимедийни бутони

Ако използвате компютъра си най-вече за да гледате различен тип съдържание, клавиатурата Microsoft Digital Media Keyboard 3000 е идеалното решение за вас. Устройството има много мултимедийни бутони за бърз контрол върху съдържанието, което гледате или слушате. Цена – около 50 лева.

 

6.2_400


3. Клавиатура задължителна за всеки собственик на комютър Mac

Ако сте верен почитател на компютрите Mac едва ли искате да чуете за клавиатура на някоя друга компания освен Apple. Също така, едва ли ще имате проблем да платите около 100 лева за Apple Keyboard – задължителен елемент към всяка Mac конфигурация.

 

6.3


4. Зелена клавиатура

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 е точно това, което името й предполага – екологична безжична клавиатура захранвана от слънчева светлина. За около 150 лева можете да работите на компютъра си с малко по-чиста съвест.

 

6.4_400


5. Безжична или кабелна клавитура с подсветка

Много специалисти смятат, че моделът на швейцарската компания Logitech – Logitech K800 е най-добрата клавиатура с подсветка, която съществува изобщо. Моделът, който струва около 220 лева, може да се намери в два варианта – безжичен и с кабел.

 

6.5_400


6. Геймърска клавиатура

На пазара могат да се намерят много геймърски клавиатури – и евтини и скъпи. Моделът на Gigabyte Aivia K8100 е една от най-добрите клавиатури от среден клас, които могат да се намерят на българския пазар в момента. Цената й е около 100 лева.

 

6.6_400